Brownie by Christophe Felder

Iată că a venit timpul să vă dau rețeta de brownie care pe mine m-a dat pe  spate. După ce făcusem această rețetă am fost la un târg de cake în Germania, unde am avut ocazia să gustăm 7-8 sortimente de brownie, fiecare cu altceva deasupra. Preferata mea a fost cea cu chilli, combinația foarte iute cu dulce mi-a plăcut mult de tot. Am fost tare încântată că acel brownie, făcut de o cofetărie renumită care numai brownie produce, arăta exact ca acesta de aici, textura era aceeași și era la fel de dulce. Brownie din aceasta rețetă, la fel ca și cel de la târg nu este pufos, este ciocolatos, seamănă mai degrabă cu ciocolata de casă, mai ales dacă este rece, scos din frigider, decât cu o prăjitură.

Dar să începem cu începutul. Printre multele cărți despre cofetărie pe care le am și le cumpăr încontinuu, am achiziționat anul acesta în primăvară, una genială, cea mai complexă carte despre ciocolată care mi-a căzut în mână.

Encyclopedia of Chocolate: Essential Recipes And Techniques, editată de Frederic Bau sub egida Ecole du Grand Chocolat Valrhona, a fost publicată în 7 martie 2018 în limba engleză, iar varianta originală în franceză a apărut încă din 2015. Cartea practic este așa cum spune și titlul, o adevărată enciclopedie despre ciocolată, cu rețete ale unor mari pastry chefi din lume (Cyril Lignac, Christophe Felder, Christophe Michalak, Christophe Adam și alții). V-o recomand cu toată încrederea.

Deci, rețeta de Brownie a lui Christophe Felder, pentru tava de 20x20cm. Pentru tava dreptunghiulară de 23x33cm, cum este cea de la PME, faceți două porții.

3 ouă
120gr zahăr tos
120gr zahăr brun
90gr ciocolată 60%
170gr unt 82%
40gr făină
10gr cacao
nuci, alune, crispearls, etc

Preîncălziți cuptorul la 160°C.
Într-un bol combinați ouăle cu cele două feluri de zahăr, fără să amestecați prea tare, să nu facă bule.
Topiți ciocolata cu untul pe baie de abur sau în cuptorul cu microunde.
Amestecați ciocolata și untul topite peste amestecul de ouă. Cerneți făina și cacao peste și amestecați doar până la încorporare.
Turnați în tava pregătită cu hârtie de copt, presărați nuci, alune, (eu am pus și capșuni liofilizate) și coaceți 20min.

Trebuie să fie moale, aproape crud când e gata. Lăsați să se răcească în tavă.

Ca să tăiați mai ușor bucățile delicioase, puneți la frigider tava câteva minute.

Poftă buna și să îmi arătați cum v-a ieșit 🙂

 

 

2 thoughts on “Brownie by Christophe Felder”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *