Bântuind pe facebook într-o zi, am vazut la Romina Sîrbu o înghețată care arăta tare bine în poză. ”Înghețată cu joypaste de mango. Fină, aromată și cremoasă, fără pic de ace de gheață, chiar dacă am folosit doar un mixer de mână și un tel”, scria Romina.
Fiind cu JoyPaste și pentru ca nu l-am folosit niciodată la înghețată (doar la creme, dar despre asta o să scriu un articol separat), am zis că trebuie neapărat să încerc și eu. Mai greu a fost să aleg aromele, căci JoyPaste există într-o varietate atât de mare încât mereu stau pe gânduri.
Deci, aveți nevoie de ciocolată de calitate (atât eu cât și Romina am folosit Callebaut), puțin lapte, JoyPaste la alegere, frișcă naturală și foarte puțin zahăr.
Eu am înjumătățit cantitățile din rețeta Rominei pentru că am vrut să fac cu mai multe arome și ar fi ieșit mult prea multă, chiar nu am vrut să ne spargem de la atâta înghețată
Ingrediente: (cantități folosite de mine)
-150gr ciocolată albă Callebaut (sau 145gr ciocolata cu lapte Callebaut)
-100ml lapte 3,5% grăsime
-2-4 linguri JoyPaste (am folosit Zmeură, Banoffee, Bubble Blue, dar puteți folosi oricare fel, după preferințe, atât doar să știți ca diferă ca și intensitate, la zmeură am pus 3 linguri, la bubble blue 2 linguri iar la banoffee 4)
-400gr frișcă naturală (am avut de data aceasta La Dorna)
-30gr zahăr pudră
Preparare:
Se pune într-o oală pe foc laptele și se lasă să se înfierbânteze. Apoi îl turnăm peste ciocolata aflată într-un bol. Amestecăm până se topește ciocolata și apoi se adaugă JoyPaste. Sfatul meu este să puneți 2 linguri și să gustați și dacă mai trebuie mai adăugați.
Separat se bate frișca moale împreună cu zahărul pudră. Dacă doriți puteți renunța la zahăr dar de exemplu zmeura, mura, fructele de pădure, mango sau fructul pasiunii sunt mai acrișoare așa că nu strică un strop de ajutor.
Adaugați ciocolata topită cu lapte și JoyPaste la frișca bătută și omogenizați cu o spatulă. Dacă doriți, acum puteți adăuga bucăți de fructe proaspete, din compot sau uscate, bucați de ciocolată, perluțe crocante cu ciocolată albă, lapte, neagră, capșuni, caramel sărat, sau orice altceva aveți la indemână. Eu am pus în cea de banoffee perluțe crocante cu caramel sărat (și da! au ramas crocante) iar în cea de zmeură am pus capșuni liofilizate (știu, cam ciudat zmeură și căpșuni dar cum spuneam, asta am avut la îndemână).
Turnați într-o caserolă sau în mai multe și la congelator cu ele vreo 2-3 ore.
Dintr-o porție a ieșit cam 700 gr de înghețată. O caserolă de-a mea a cântărit 500gr, dar din fiecare porție a fost o caserolă jumate. Le-am luat de la Pepco cu 8 lei 4 caserole, scrie pe ele 750gr dar probabil de altceva nu de înghețată .
Înghețată cu ciocolată cu lapte, banoffee și perluțe crocante cu caramel sărat:
Înghețată cu ciocolată albă și bubble blue:
Înghețată cu ciocolată albă, zmeură și capșuni liofilizate (uscate):
Înghețată cu ciocolată albă, mango, crispearls de ciocolată albă și bucăți de mango din compot. Așa a arătat înghețata Rominei , căreia îi mulțumim pentru rețetă căci a ieșit super bună!